Varning för fejkade orgoniter

fejkorgoniter

Dessa plastobjekt har sålts som ”orgonit” av en icke namngiven charlatan, trots att de inte uppfyller grundkraven för att vara ett material som absorberar och reflekterar energi. För att detta ska vara möjligt krävs en växelvis kombination av organiskt material (polyester) och metall, med en tillsats av kvarts. Dessa innehåller i princip ingen metall. De må vara fina att se på, men mycket mer än så är de inte. De innehåller kvarts som ni ser, men kristallen utför inte något arbete i en orgonit annat än att kraftigt förstärka effekten av energiomvandlingen. Enbart kvarts ingjutet i polyesterresin har ingen som helst effekt.

Jag fick de här skickade till mig utav en kvinna som köpt dessa fuskbitar på en mässa, och hon skrev till mig och känt sig blåst då hennes känslighet för negativa energier varit oförändrad. Jag upplyste då henne om att hon troligen blivit blåst, och skickade henne några riktiga (men enkla och billiga) orgoniter. Hon kontaktade mig senare och berättade då att hon efter att ha placerat ut dem i sovrummet lyckats sova en hel natts sömn, vilket hon inte gjort på åtta år!

Liknande plastobjekt har sålts i flera butiker i Göteborg. Många har blivit vilseledda av detta, och då ämnet orgonit kan verka komplicerat till en början och något svårförståeligt, har många blivit lurade av detta. De som tillverkar dessa är antingen utsända desinformatörer för att förvilla nybörjare i ämnet, eller också är de extremt okunniga (eftersom de kallar det för orgonit). En sökning på Google bildsök på ordet ”orgonite” ger sida efter sida bilder på så kallade orgoniter som inte innehåller metall, men som däremot ser bra ut. Google är amerikansk underrättelsetjänsts verktyg och de vill hålla borta information om orgonit på grund av flera anledningar.

Gör orgoniter fullproppade med metallspån för bästa effekt. Man behöver inte heller använda fina kristaller i en orgonit, utan det räcker med små kvartsbitar man hittar ute i naturen. Alla våra orgoniter innehåller så mycket metall som det går.

Detta skrev jag till en annan som undrat över detta:

”Det som attraherar och reflekterar energi är en växelvis konfiguration av organiskt material och metall. Således fungerar inte en ”orgonit” gjord av enbart plast över huvudtaget, vilket många verkar tro. Wilhelm Reich var den som upptäckte detta i modern tid, dock använde han glasfiberplattor i flera lager med komprimerad stålull emellan till sina orgon-ackumulatorer. Han använde aldrig någon form av flytande organiskt material, utan det var Hans Karl Welz som kläckte den idén. Visst kan man använda vilken typ av organiskt material som helst i en orgon-ackumulator (vax, olja, sågspån etc.), men vill man att den färdiga produkten ska omvandla den ackumulerade energin måste man använda en flytande härdplast som härdar till en kristallin struktur genom en kemisk reaktion, såsom polyester- eller epoxyresin. Annars kan det bli otrevliga negativa effekter oavsett hur mycket kvarts som läggs i. Kvartsens betydelse är också överdriven, då en polyesterorgonit omvandlar energi utan tillsats av kvarts. Anledningen till att man lägger i det beror på att omvandlingseffekten blir mångdubbelt starkare än om ingen kvarts används. Dock behövs bara en liten flisa, inte stora fina kristallspetsar som desinformatörer (eller ovetandes orgonittillverkare felaktigt tror).

En härdplast krymper dessutom något vid härdning och då kramas kvartsen, som tillsammans med något fåtal andra mineral har piezoelektriska egenskaper, och detta är också en sak som bidrar till effektiviteten i en orgonit. Kvarts är dock mest lättillgängligt och resonerar i harmoni med allt levande.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *