Cloudbuster

Vi erbjuder en vidareutvecklad variant av Don Crofts klassiska cloudbuster. Istället för 28mm kopparrör som är väldigt dyra och oftast säljs via grossist, bygger vi dessa med 51mm avgasrör som är mycket billigare och resultatet är en cloudbuster med enorm kapacitet!

Av erfarenhet spelar inte material på rören någon större roll. Alla metaller fungerar lika bra. Wilhelm Reich använde t.ex stålrör i sin ursprungliga cloudbuster. Det fungerar lika bra med stålrör som med kopparrör. Det som däremot spelar roll är diametern och godstjockleken på rören. Ju större diameter och godstjocklek desto bättre. Har man större diameter och godstjocklek kan man gå ner i längd på rören. Dessa rör har samma godstjocklek (1mm) som standard 28mm kopparrör, men mycket större diameter. Stålrören har också en djupare och fylligare klang när man knackar lätt på rören. Avgasrör är rostskyddsbehandlade vilket gör att de håller sig blanka och fina under lång tid.

 

I denna CB finns inga kvartskristaller i rören som i originalritningen. Istället har denna grova kopparkablar lindade medsols runt varje rör. I originalritningen har kristallerna uppgiften att ”suga” ner energi ifrån hög höjd. Detta fungerar på ett liknande sätt. Spiralerna är lindade med samma rotationsriktning som solen/månen och himlavalvet, och skapar en spiraleffekt på energin som då sugs ner i rören för att omvandlas i orgonitbasen. Vi skulle vilja påstå att det är minst lika effektivt som att ha kvartskristaller löst i rören, och man slipper kostnaden för stora dyra kvartskristaller. Kristallerna i denna är istället ingjutna i basen där polyestern, som krymper när det härdar, kramar kvartskristallerna som då får piezoelektriska egenskaper. Detta ökar omvandlingseffekten. Där finns ungefär ett halvt kilo rosenkvartsbitar jämnt fördelat i orgonitmassan. I basen finns också tillsats av svart obsidian och svart turmalin. Dessa assisterar orgoniten med att omvandla negativa energier. Eftersom kristallerna ligger ingjutna blir de konstant uppladdade av orgonitmassan, och behöver aldrig renas, vilket man måste göra med en traditionell CB.

Det är dräneringshål borrade igenom botten på rören som gör att regnvatten rinner ut. Därför bör basen ställas på en hög med grovt grus/makadam för vattenavrinningens skull.
Den står stadigt på marken. Trots att bara basen utan rör vägen 15 kg, kan den vid hårda vindbyar ändå blåsa omkull. Står den öppet bör man därför sätta fast den med tre stycken staglinor som fästes i mark med tältpinnar. Det följer med en lackad träplatta att sätta i toppen för att stabilisera rören. Det finns borrade hål i denna för att kunna fästa staglinor.

För att hålla fraktkostnaden nere, köper du själv rören på närmaste Biltema, Mekonomen, AD Bildelar eller annan biltillbehörsbutik, fysisk eller online. På Biltema kostar 6st 2-meters rör 779kr. Det går även att använda 1-meters rör, då blir kostnaden för rören 654kr. Vill man ha den delbar i flera delar för enklare transport, köper man med fördel 12st 1-meters rör, och då blir kostnaden för rören 1308kr. Totala höjden med 2m förlängningsrör blir ca 2,3m.
Länk till Biltemas 2m rör – 129kr/st – 79-8416
Länk till Biltemas 1m rör – 109kr/st – 79-8466

Vill du veta hur en cloudbuster fungerar och vilken effekt den har på atmosfären?
Gå till inlägget: Hur fungerar en cloudbuster?